نوار پی وی سی ( یا به قولی روکش PVC ) محصولی است که برای پوشاندن لبههای بریده شده و بدون روکش امدیاف مصرف میشود و تقریباً میتوان گفت از ملزومات صنعت چوب به شمار میرود. در برخی جاها نیاز است که گوشههای کار را پنهان کنید و همچنین نیاز مبرم به حفاظت پنل چوبی از رطوبت دارید و اینجاست که به لزوم وجود روکش پی وی سی پی خواهید برد.
در راستای شکوفائی صنعت چوب و همزمان با به وجود آمدن تولیدات مصنوعی در این صنعت و تولید صفحات نئوپان و MDF ، دستگاههای لبه چسبان پا به عرصه وجود نهادند. این دستگاهها اصلاً برای همین کار به وجود آمدهاند تا بتوانند نوارهای مختلف ( در سایز و رنگ ) را به پنلهای چوبی بچسبانند.
انواع دستگاههای برش و پی وی سی
در این قسمت بنا داریم دو وسیله پرکاربرد برای اصلاح و برش نوارهای اضافی پی وی سی در کنارهها و انتهای کار را برای دوستان نمایش دهیم. این دو وسیله در ترکیب با هم میتوانند بهترین کارایی را داشته باشند.
نکته: البته ناگفته نماند که ابزارهای فوق برای افرادی استفاده میشوند که از نوار اتویی و یا لبه چسبانهای دستی استفاده میکنند و برای پردازش کنارههای کار نیاز به ابزاری جداگانه دارند.تمامی این کارهای در دستگاههای اتوماتیک و در بخش های مختلف ان صورت می گیرد.
1-دستگاهبرش لبه انتهایی:
این دستگاه دارای دو تیغه در بالا و پایین است که توسط یک شاسی که بالای کار قرار دارد میتوانید هر نقطهای را که انتخاب کردهاید برش نمایید.
2-دستگاه برش کناره:
از این دستگاه برای برش اضافات کناری استفاده میشود. دارای دو تیغه و به موازات هم میباشند و با حرکت روی کار باعث برش نوار اضافی میشود. میتوانید به صورت دستی آن را برای کارهایی با ضخامتهای متفاوت تنظیم کنید.
دستگاه دیگری نیز وجود دارد که میتوانید از آن برای برداشتن اضافات نوار پی وی سی بعد از چسباندن نوار و همچنین گرفتن اضافات در گوشهها و کنارههای کار استفاده کنید.
نکته: البته ناگفته نماند که این وسایل برای لبه چسبانهای پورتابل و دستی و احتمالاً نیمه اتوماتیک استفاده میشود و تمامی این کارها در واحد پردازش دستگاههای اتوماتیک صورت میپذیرد و نیاز به این وسایل نیست و هدف از معرفی این قبیل وسایل برای کسانی است که قدرت خرید دستگاههای گران قیمت را ندارند و اصولاً از اتو برای چسباندن استفاده میکنند.
لبه زن نوار پی وی سی ((PVC
این ابزار بسیار مفید میتوانید برای زدن گوشههای کار نوار پی وی سی استفاده کنید. ( مخصوصاً اگر از لبه چسبان پورتابل استفاده میکنید و دقت کارتان پایین است ) میتوانید از آن برای برداشتن اضافات نوار پی وی سی بعد از چسباندن نوار و همچنین گرفتن اضافات در گوشهها و کنارههای کار استفاده کنید.
نکته:ناگفته نماند که این وسایل برای لبه چسبانهای پورتابل و دستی و احتمالاً نیمه اتوماتیک استفاده میشود و تمامی این کارها در واحد پردازش دستگاههای اتوماتیک صورت میپذیرد و نیاز به این وسایل نیست و هدف از معرفی این قبیل وسایل برای کسانی است که قدرت خرید دستگاههای گران قیمت را ندارند و اصولاً از اتو برای چسباندن استفاده میکنند.
نکته: دستگاهی دیگر بنام “تریمر” پی وی سی وجود دارد که برای پرداخت لبههای اضافی و همچنین قطع کردن اضافات نوار از سر و ته کاربرد دارد.
برای چسباندن نوارهای پی وی سی باید از دستگاههای لبه چسبان ( دستی و یا اتوماتیک ) استفاده کرد که خود دارای مخزن چسب بوده و در قسمت دستگاههای کار چوب بدان پرداخته شده است.
نکته: روکشهای پی وی سی معمولی از ضخامتهای 13% تا 50% در بازار ایران یافت میشوند.
نکته: در بازار ایران مدلهای براق (High Gloss ) نیز وجود دارند که دارای ترکیب رنگ متفاوتی نیز میباشند و از ضخامتهای 3 تا 5% وجود دارند.
نکته: روکشهای UV و یا مواج ضد خش نیز در بازار ایران ارائه میشوند که برای مصارف دستگاههای ممبران و رپینگ کاربرد دارد.
نکته: این نوع روکشها را میتوان برای انواع صفحات پی وی سی و یا پلاستیک و صفحات چوبی بکار برد. در تکنولوژی جدید و با استفاده از روش ایجاد خلأ میتوان آن را بر روی انواع صفحات فلزی و غیر فلزی جهت روکش بکار برد.